Тази декларация за сигурност има за цел да разясни какви Ваши лични данни се събират при ползване на www.balans37.com

Какво са лични данни?

Лични данни е всяка информация, отнасяща се до физическо лице, което е идентифицирано или може да бъде идентифицирано пряко или непряко чрез нея.

Каква лична информация се събира на УЕБСАЙТА?

САЙТЪТ събира следната информация за потребителите си, за да предостави възможно най-прецизни и ефективни услуги:

– име, фамилия, телефон и имейл, необходими за регистрация на УЕБСАЙТА и създаването на Ваш личен потребителски профил;
– адрес, данни от дебитна/кредитна карта, при поръчка на артикул от УЕБСАЙТА;
– име, фамилия и телефон, при поръчка на артикул от УЕБСАЙТА без регистрация;
– име, фамилия и имейл, при абонамент за бюлетин или ползване на опция „Коментирай цената“
– ЕГН при банково плащане или покупка на изплащане
– IP адрес, когато използвате услуги на УЕБСАЙТА или преглеждате предоставено на УЕБСАЙТА съдържание;
– Бисквитки, за идентифициране на браузъра или устройството Ви;

За какво се използва събраната информация?

– Предоставената от Вас лична информация се използва с цел създаване на Ваш профил на УЕБСАЙТА, за управление на поръчки, за доставка на продукти и услуги, за обработка на плащания, за комуникиране с Вас относно поръчки, продукти, услуги и промоционални оферти, препоръки на продукти и услуги.
– УЕБСАЙТЪТ използва тези данни и информация за подобрение на онлайн магазина и платформата за онлайн търговия, за да се избегнат или предотвратят измами или злоупотреби във вреда на УЕБСАЙТА, както и да се даде възможност на трети лица да извършват техническа поддръжка, логистика и други услуги за УЕБСАЙТА.
УЕБСАЙТЪТ използва Вашата информация, за да Ви информира относно рекламни материали, новини и друга подобна информация относно продукти и кампании на „БАЛАНС-37“ ЕООД;

За какъв срок се събират предоставените лични данни?

Срокът на обработка на личните данни, които събираме за Вас като клиенти на „БАЛАНС-37“ ЕООД е 5 години от отпадане на договорното основание. В случай, че става дума за счетоводни регистри, периодът на запазване е 10 години, считано от приключване на счетоводната година, съгласно чл. 42. (1) от Закон за счетоводството от 2001 г.

Трансфериране на личните Ви данни

Личните данни, които се обработват за Вас при условията на конфиденциалност и доколкото е необходимо, могат да се трансферират към:
Куриерски фирми за целите на предоставяне на куриерски услуги в изпълнение на поети ангажименти към Вас на територията на страната.
Към Банкови институции за разглеждане на постъпили заявки за покупки на стоки на изплащане.
Към доставчици, вносители или производители на закупените от вас продукти с цел коректно регистриране на гаранционни документи.
Личните Ви данни може да се съхраняват на територията на чужди държави за целите на използване на облачни услуги и съхранение на бази данни на „БАЛАНС-37“ ЕООД.

Какви са Вашите права след като сте предоставили личните си данни на УЕБСАЙТА?

– Имате право да възразите срещу обработването на личните си данни или срещу предоставянето им на трети лица като изпратите имейл на office@balans37.com или с писмено заявление до „БАЛАНС-37“ ЕООД, подписано от Вас и подадено до адреса на „БАЛАНС-37“ ЕООД в гр. Ямбол ул.“Стефан Караджа“ 24;
– Имате право, по всяко време, да оттеглите даденото от Вас съгласие личните Ви данни да бъдат обработвани за посочените по-горе целите, като изпратите имейл на office@balans37.com или с писмено заявление до „БАЛАНС-37“ ЕООД, подписано от Вас и подадено до адреса на „БАЛАНС-37“ ЕООД в гр. Ямбол ул.“Стефан Караджа“ 24;
– Имате право на достъп до личните си данни и право да искате от „БАЛАНС-37“ ЕООД заличаване, коригиране или блокиране на личните си данни с писмено искане по начина, посочен по-горе. При използване от страна на „БАЛАНС-37“ ЕООД на предоставената от Вас информация за цели, различни от горепосочените, ще изискваме Вашето предварително съгласие.